Du kan bli en del av gemenskapen i en HEMGRUPP.

”... i hemmen bröt de brödet och höll måltid med varandra i jublande, uppriktig glädje.” (Apg 2:46)

I Hyllie Park Kyrkan tror vi att hemguppen är ovärderlig för att fullgöra vårt uppdrag och vi ser den som en viktig del i församlingsbygget.

I hemgruppen erbjuds att i en vardagsgemenskap tillsammans växa och tränas i lärjungaskap och efterföljelse genom att vi delar livet med varandra. Hemgrupperna ser olika ut. Det kan vara familjegrupper, ungdomsgrupper, äldregrupper, blandade grupper. Vi träffas varje eller varannan vecka i hemmen. Hemgruppsledarna har en nyckelroll och delar det pastorala ansvaret i församlingen med församlingsrådet. Det pastorala ansvaret för hemgruppsledarna innebär personlig omsorg om medlemmarna i hemgrupperna.

Att komma till tro kan vara en lång process. Hemgruppen vill därför även vara en gemenskap för sökaren som ännu inte hittat hem. I gruppen skapas förutsättningar för den processen genom möjlighet till vägledning, bearbetning och nära relationer.